Wie en wat is de LAT?

Nederland kent vele wandelverenigingen. SV de LAT is daar één van. Zoals de naam al aangeeft organiseert onze vereniging wandeltochten over de langere afstand. De klassieker Amsterdam - Leeuwarden over 150 kilometer en de 80 kilometer lange Kennedymars van Hilversum zijn daar goede voorbeelden van.

Daarnaast organiseren we een drieluit prestatietochten. Dit zijn evenementen waarbij de klok centraal staat, met als doel bepaalde afstand in een zo kort mogelijke tijd af te leggen. Deze drieluik wordt in de wintermaanden gehouden.
De meeste deelnemers aan onze wandelingen treffen we niet aan bij het lange of het snelle werk, maar bij de recreatieve wandelingen. Over o.a. 'Castricum' in het voorjaar en 'Berg en Dal' in de herfst ontvangen we ieder jaar weer vele complimenten van onze deelnemers.

Bij al onze tochten gaan we door de mooiste natuurgebieden van Nederland.
In het overzicht van de LAT evenementen vindt u op één pagina een kort overzicht van al onze tochten, samen met een korte karakterschets.

Verzorging

Om met succes een lange afstand te kunnen lopen, een 'mooie tijd' neer te zetten bij een prestatietocht of een dag lang van de schitterende natuur te kunnen genieten, is een goede verzorging onontbeerlijk. Dat weten wij bij de LAT als geen ander. Een ervaren groep verzorgers zorgen dat u bij diverse wagenrusten voldoende te eten (brood, krentenbrood, fruit) en te drinken (koffie, thee, limonade) krijgt. Mocht u tijdens een tocht lichamelijke problemen krijgen, dan kunt u bij één van onze EHBO-ers uw blaren of andere ongemakken laten behandelen.
Onder het kopje 'even voorstellen' kunt u kennismaken met een aantal van onze vaste vrijwilligers.

Even sfeerproeven?

Om te kunnen sfeerproeven en te lezen wat anderen van onze tochten vinden hebben we een archief samengesteld van verslagen en foto's gemaakt door leden en niet-leden. Een ruime sortering van foto's vindt u in ons fotoalbum op Picasa

Lid worden?

Als lid van onze vereniging krijgt u bij al onze wandelingen een korting. De hoogte van deze korting is afhankelijk van het type tocht. Daarnaast ontvangt u tien maal per jaar ons verenigingsblad 'Het Latnieuws'.
Ook ontvangt u het Landelijk Wandelprogramma, een handig boekje waarin alle georganiseerde wandeltochten in Nederland overzichtelijk zijn weergegeven.
Maar misschien wel het belangrijkste, De LAT bestaat uit leden, en zij maken het samen mogelijk om deze mooie wandelingen te blijven organiseren.